5. – 7. august 2016

Kalurid Köiekojas

Suursadamas
avatud 7. augustil kl 12.00–20.00

1799. a. on mainitud tänastest Suursadamas säilinud hoonetest aidahoonet, tollimaja (tänane restoran Ungru), hobusetalli (pärastine köiekoda) ja sepikoda. Siin on ehitatud ka esimese Eesti laevana üle ekvaatori purjetanud Hioma. 1920–1940 oli Suursadam peamiselt rannasõidupurjekate ja kalapaatide sadam. Nüüd ärkab sadam vähemasti suviti taas ellu – köiekoda ja soolaladu võõrustavad kohvikulisi.

Kohviku keskmes on toit, mis valmib peamiselt lahtisel tulel – lõkkeroad värskest kohalikust kalast ja lambast. Seekord on peateema „Väike Itaalia“. Eesmärgiks on pakkuda meremeeste ja merega seonduvat vahemerelises hõngus. Rõhk on kõigel, mis on kohalik, värske ja tihti kättesaamatu, olgu see siis toit või meelelahutus. Soolaseid ja sooje roogi toetavad kohalikest marjadest ja muust hooajalisest kraamist magustoidud. Laua katavad kohalikele hobikokkade abiga Artur ja Linda. Kõik, kelle elu sisu ei seisne vaid söögis, saavad osa meelelahutusprogrammist.  

Olete oodatud Kärdla kohvikutepäeva järgsel päeval kell 12.00–20.00.

Rohkem informatsiooni: www.suursadam.ee.