2.–5. augustil 2018

Säästva arengu õhtusöök Kärdlas

Koht: Kärdlas Sadama 19
Aeg: 3. augustil kl 19
Mitu inimest: 4
Hind: neljale kokku 140 eurot
Kontakt: registreerimine hiljemalt 31. juuliks telefonil 517 8597 või e-postil reet.kokovkin@hiiumaa.ee

Ootame külla looduse ja inimese jätkusuutlikust koosolemisest huvitatud seltskonda, kes soovivad õhtusöögi juurde vestelda säästvast arengust. Hiiumaa on UNESCO programmi "Inimene ja biosfäär" (inglise keeles Man and Biosphere) ala. Loodust hoidev väikeettevõtlus on saarele väga tähtis.

Pakume teile:

Tervitusjook: Pähkli talu maheleedri mullijook

Pähkli talu perenaine on loonud leedriistandiku, kasvatab alpakasid ning on tuntud kvaliteetseepide ja -šampoonide tootja. Lisaks on ta väikefirma Hiiu Gourmet üks omanikest, kes toodab maitseaineid ja kastmeid.

Eelroog: sült

Eesti sült on nüüd kantud vaimse kultuuripärandi nimistusse. Hiiu Köögis keedetud sült on ainuke, mida valmistatud traditsioonilisel viisil ilma säilitusainete ja želatiinita. Hiiu Tootmine on võtnud endale sihiks viia traditsiooniline eesti sült Euroopa Liidu geograafilise tähise kaitse alla.

Lisandiks hapukurki ja maitse järgi sinepit/äädikat.

Pearoog:

Valikus on kaua haudunud rebitud või kuivlaagerdunud biifsteek maheveiselihast Vaemlast. Veistel on väga tähtis roll Hiiumaa rannikute loodusrikkuse säilitamisel. Enne lihaveisekasvatuse algust 2000ndate alguses oli suureks probleemiks Käina lahe ranniku umbekasvamine ja roostiku vohamine. Kadusid taime- ja linnuliigid. Veiste karjatamine rannaniitudel on muutnud maastikud taas nauditavaks vaatepildiks. Loomad kasvavad vabas looduses, ilma kunstliku lisasöödata. Lisandiks värske kartul ja salat

Juustutaldrik:

Ristivälja talu mahe kitsejuust koduse mustsõstrakeedusega. Ristivälja mahetalu kasvatab kitsi, kelle piimast toodetakse juustu ja jogurtit; lambaid peamiselt liha eesmärgil; ning juurvilju ja kartulit. Talu perenaine on üks neist, kes tegeleb hiiumaise pärandtoidu – hiiuviiuli – kvaliteedikava väljatöötamise projektis. Mustsõstrakeedus on oma õue marjadest.

Magusroog: astelpajukreem

Astelpaju on väga palju kasvatatav kultuur Hiiumaal. Poe külmaletist leiad külmutatud mahemarju, millest ongi kreem valmistatud. Teisteks komponentideks kohaliku Uue-Hendriku talu vabapidamise kanade munad ja mahesuhkur.

Mahekohv või -tee

Lisaks pakume soovi korral maheveinivalikut:

valge vein
punane vein
portvein

NB! Õhtusöök on õues, aga katuse all.